Μονοπάτια στις Σποράδες

Τώρα που έχει έρθει το φθινόπωρο και ο καιρός είναι πιο δροσερός, αλλά ακόμη ήπιος, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές τόσο για ιστιοπλοϊα, όσο και για άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για τις δυνατότητες της πεζοπορίας σε ένα νησί; Σίγουρα το μυαλό σας πάει απευθείας στο βουνό όταν ακούτε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Όμως, οι Σποράδες προσφέρουν ιδανικά τοπία για περιήγηση και ανακάλυψη μέσω όμορφων, πράσινων μονοπατιών. Ας εξερευνήσουμε τα μονοπάτια στις Σποράδες, λοιπόν!

Αλόννησος

Πιο συγκεκριμένα, η Αλόννησος είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για πεζοπορία στις Βόρειες Σποράδες. Προσφέρεται για την ησυχία του, τον σχετικά λίγο κόσμο με τα ανέπαφα τοπία του. Στην Αλόννησο υπάρχουν δεκαπέντε αριθμημένες και σηματοδοτημένες διαδρομές, οι οποίες σας βοηθούν να γυρίσετε το νησί και να απολαύσετε τη φύση. Κάποιες από αυτές συνδέουν χωριά, ενώ άλλες σας οδηγούν στο λιμάνι ή σε παραλίες. Έχετε την επιλογή να τα συνδυάσετε, φτιάχνοντας έτσι ένα κυκλικό μονοπάτι.

Σκόπελος

Η Σκόπελος με τις πράσινες πλαγιές της, μπορεί να προσφέρει επίσης πολλά σε περιπατητές του νησιού. Τα τελευταία χρόνια εθελοντές έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να κρατήσουν τα μονοπάτια καθαρά και σηματοδοτημένα. Υπάρχουν πέντε κοινές διαδρομές, αλλά και αρκετές ακόμη που αξίζει να εξερευνηθούν. Όταν περιπλανηθείτε στα μονοπάτια, θα θαυμάσετε τα λουλούδια, τα πλατάνια, τα πεύκα και γενικά την ελληνική φύση. Μπορείτε, επίσης, να τα συνδυάσετε με μια επίσκεψη σε μοναστήρια και θρησκευτικά αξιοθέατα.

Σκιάθος

Επιπλέον, παρ’ ότι η Σκιάθος είναι κυρίως γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή, μπορεί επίσης να αποτελέσει έναν σημαντικό προορισμό για πεζοπορία. Μπορείτε να εξερευνήσετε το «Skiathos Trail»,  μία διαδρομή περίπου 48χλμ, ιδιαίτερη και ποιοτικά πιστοποιημένη. Ή εναλλακτικά, κάποιο από τα υπόλοιπα 26 σηματοδοτημένα μονοπάτια του νησιού. Περπατώντας θα απολαύσετε τις σκιές των δέντρων και την αύρα από τα ρυάκια.

Παλαιό Τρίκερι

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε άλλο ένα σημείο για πεζοπορία: το νησί Τρίκερι (Παλαιό Τρίκερι). Παρ’ ότι δεν ανήκει στις Σποράδες, είναι αρκετά κοντά και ένας συνήθης προορισμός, ειδικά αν κάνετε ιστιοπλοΐα στις Σποράδες. Είναι ένα μικρό, αλλά όμορφο και ήσυχο νησί και υπάρχουν τέσσερις βασικές διαδρομές. Είναι αρκετά εύκολες και σας οδηγούν είτε σε σημαντικές εκκλησίες και μνημεία, είτε σε ήρεμες παραλίες.

Σε κάθε περίπτωση, αν είστε έμπειροι πεζοπόροι, μπορείτε να μάθετε πληροφορίες από τις τοπικές αρχές κάθε φορά και με τη βοήθεια χαρτών και GPS (οι περισσότερες διαδρομές είναι διαθέσιμες online), είναι δυνατό να εξερευνήσετε τα μονοπάτια από μόνοι σας. Από την άλλη, μπορείτε να αναζητήσετε ειδικευμένες επιχειρήσεις και οδηγούς, οι οποίοι ευχαρίστως θα σας οδηγήσουν σε μυστήριες διαδρομές με ασφάλεια.

Καλές πεζοπορίες στα μονοπάτια στις Σποράδες!

Επικοινωνήστε μαζί μας: https://sailwithus.gr/contact/

Share the Post:

Request Booking

Αίτηση Κράτησης