Sailing Tips | Ταξιδέψτε μαζί μας…Για έναν καλύτερο πλανήτη

Ιστιοπλοΐα με ηλιακά πάνελ

Η ιστιοπλοΐα και κυρίως οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό θεωρούνται συνήθως πολυτέλεια και ότι έχουν ως στόχο μόνο την καλοπέραση. Στην ουσία, όμως, η σημασία τους μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Η ιστιοπλοΐα είναι ένας από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους να ταξιδέψει κανείς και σίγουρα υποθέτετε πως ένα σκάφος δεν είναι αρκετό να προκαλέσει ιδιαίτερους ρίπους.
Παρ’ όλα αυτά, είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και η συνολική επιβάρυνση από τα σκάφη, μπορεί να βλάπτει το περιβάλλον.

Όταν επιλέγετε ένα σκάφος για μια εβδομάδα ή και περισσότερο, γίνεται το σπίτι σας για αυτές τις ημέρες. Κοιμάστε, κάνετε ντουζ, μαγειρεύετε και κάνετε όποια άλλη καθημερινή σας συνήθεια εκεί. Επομένως, κάθε μικρή οικολογική ενέργεια μπορεί να έχει μεγάλο αποτέλεσμα κι εμείς σας προτείνουμε κάποια σημαντικά τιπς για ένα καθαρότερο περιβάλλον!

Χρησιμοποιήστε τα πανιά και τον άνεμο στην ιστιοπλοΐα

Ενόσω πλέετε, ο άνεμος είναι φίλος σας και η δύναμή του σας βοηθά να ταξιδέψετε, χωρίς θόρυβο και καυσαέρια. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλειά σας, προτιμήστε να αποφύγετε τη χρήση της μηχανής και ταξιδέψτε με τα ιστία, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ταξιδέψτε αργά και απολαύστε τη θάλασσα

Μπορεί να φαντάζει ελκυστικό να ταξιδέψετε με τη μέγιστη ταχύτητα και να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας, αλλά το αργό ταξίδι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα.
Όσο μειώνεται η ταχύτητα, τόσο λιγότερα καύσιμα καταναλώνονται, ενώ έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη διαδρομή και τη θάλασσα.

Χρησιμοποιείτε και διατηρείτε τα ηλιακά πάνελ

Όλα μας τα σκάφη, διαθέτουν ηλιακά πάνελ, τα οποία συγκεντρώνουν ενέργεια από τον ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, καλύπτουν τις ανάγκες σας για ηλεκτρική ενέργεια, όταν βρίσκεστε μακριά από κάποιο λιμάνι. Θυμηθείτε να τα διατηρείτε σε καλή κατάσταση και καθαρά, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμα.

Χρησιμοποιήστε σαπούνι και οικολογικά καθαριστικά, κατά την ιστιοπλοΐα

Όταν χρησιμοποιείτε το μπάνιο ή πλένετε τα πιάτα, το νερό που χρησιμοποιείτε, καταλήγει απευθείας στη θάλασσα και κάποια από τα καθαριστικά είναι γεμάτα χημικά που βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή. Προτιμήστε το φυσικό σαπούνι και καθαριστικά με φιλικά προς το περιβάλλον συστατικά.

Μειώστε το πλαστικό

Αντικαθιστώντας το πλαστικό μίας χρήσης με πολλαπλών χρήσεων για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Τα περισσότερα από τα πλαστικά μιας χρήσης που χρησιμοποιούνται γενικώς καταλήγουν στους ωκεανούς μας.
Επομένως, ας κάνουμε μια προσπάθεια να χρησιμοποιούμε λιγότερα, ιδίως όταν βρισκόμαστε κοντά στη θάλασσα.
Έτσι, προτιμήστε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα, χωρίς συσκευασίες και μη διστάσετε να έχετε μαζί σας το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι σας ή την κούπα σας.
Σε κάθε περίπτωση, κρατήστε τις συσκευασίες και τα πλαστικά, μέχρι να μπορείτε να τα απορρίψετε σε κάδο ανακύκλωσης.

Αφήστε τη φύση στην κατάσταση που τη βρήκατε – ή και ακόμη καλύτερη

Ο Παγασητικός κόλπος και οι Σποράδες, είναι μια περιοχή που η φύση «ζωγραφίζει». Σμαραγδένια νερά, καταπράσινα τοπία και σπηλιές συνθέτουν ένα όμορφο τοπίο, καταφύγιο για πολλά είδη.
Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις παραλίες που επισκέπτεστε στην κατάσταση που τις βρίσκετε, ή και ακόμη καλύτερη, συλλέγοντας τα σκουπίδια που συναντάτε. Φορέστε ένα ζευγάρι γάντια και δείτε το σαν παιχνίδι : Όποιος μαζέψει τα περισσότερα, κερδίζει! Οι επόμενοι επισκέπτες, θα σας ευγνωμονούν!

Σας υποσχόμαστε ότι τίποτα από τα παραπάνω δε θα σας στερήσει από τη χαρά των διακοπών σας. Αντιθέτως, σιγά σιγά θα γίνουν συνήθειες που ούτε θα τις παρατηρείτε και θα αισθάνεστε τέλεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας και σαλπάρετε παρέα μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον!

Share the Post:

Request Booking

Αίτηση Κράτησης