Φύση στις Σποράδες : Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα!

Εάν σας αρέσει η ιστιοπλοΐα και τα ταξίδια με σκάφος, ο Παγασητικός και οι Βόρειες Σποράδες είναι προορισμοί που θα θέλετε να συμπεριλάβετε στη λίστα σας. Τα τρία βασικά νησιά (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόνησσος) είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους, ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι συνήθως ήρεμες. Το ταξίδι σας είναι περισσότερο απολαυστικό και εύκολο. Καταπράσινα τοπία συναντούν σμαραγδί νερά, συνθέτοντας ένα σκηνικό με μαγευτική φύση.

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων

Ένα τέτοιο σκηνικό είναι σίγουρα ελκυστικό σε όλους, ανθρώπους και ζώα. Για παράδειγμα, το νησί της Αλοννήσου περιλαμβάνεται στο «Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων», τη μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή της Ευρώπης.
Πρόκειται για μια περιοχή με πλούσια βιοποικιλότητα, ενώ πλήθος ειδών από ψάρια, πουλιά και θηλαστικά, όπως δελφίνια ή φώκιες «μονάχους – μονάχους» ζουν εκεί.

Εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την περιοχή, ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων. Διαβάστε για τις ζώνες του, όπως και τα εισιτήρια που ίσως χρειαστεί να αγοράσετε: https://tickets.alonissos-park.gr/checkout

MOm (Εταιρεία για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας)

Μπορείτε να καταδυθείτε με αναπνευστήρα και να παρατηρήσετε τα ψάρια και τη θαλάσσια χλωρίδα. Αν είστε τυχεροί, ίσως συναντήσετε γλάρους, δελφίνια ή φώκιες όσο ταξιδεύετε. Παρ’ ότι οι φώκιες είναι γενικώς ντροπαλές, κάποιες από αυτές είναι επίσης περίεργες και κοινωνικές. Ίσως να έχουν και το θάρρος να σας τριγυρίσουν ή να κοιμηθούν στο SUP σας!
Αν ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε τέτοια πλάσματα καλύτερα, μπορείτε να περάσετε από το πληροφοριακό κέντρο του MOm στο λιμάνι του Πατητηρίου.

Φώκιες

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ: παρ’ ότι οι φώκιες είναι απίστευτα γλυκιές, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένουν άγρια, υπό εξαφάνιση ζώα. Δεν είναι θεμιτό να τα ταΐζουμε ή να τους φερόμαστε ως κατοικίδια. Τόσο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για τη δική μας. Καλό είναι να κρατήσουμε σε απόσταση και τα παιδιά ή τα κατοικίδιά μας.

Πηγή: MOm

Δελφίνια

Δελφίνια καθώς και μερικά είδη φαλαινών απαντώνται στην περιοχή. Τα πιο συνηθισμένα είδη δελφινιών και φαλαινών είναι το κοινό δελφίνι (Delphinus delphis), το ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), το ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus), o φυσητήρας (Physeter macrocephalus) και ο ζιφιός (Ziphius cavirostris).

Εάν επιθυμείτε μία μοναδική περιπέτεια που θα σας χαλαρώσει και θα σας συνδέσει ξανά με τη φύση, ελάτε μαζί μας για ιστιοπλοΐα στις Σποράδες!

Share the Post:

Request Booking

Αίτηση Κράτησης